3D Printing, tools voor de maakindustrie

Het gaat goed met de maakindustrie in Nederland die flink profiteert van de verbeterde economische omstandigheden. Maar waarom is de maakindustrie bij uitstek interessant voor 3D Printing? Simpel, waar gemaakt wordt, wordt ook ontworpen en dat gebeurt steeds vaker in 3D.

Businesskansen met 3D

Reserveonderdelen produceren met 3D Printing

De meest product georiënteerde bedrijven hebben te maken met reserve onderdelen. Deze reserveonderdelen zijn meestal kostbaar, want op voorraad houden kost ruimte en geld. Daarnaast valt er lang niet altijd een goede inschatting te maken naar welke reserveonderdelen wel of geen vraag naar zal zijn. 3D Printing zorgt ervoor dat reserveonderdelen per direct in oplage één geproduceerd worden. Reserveonderdelen die normaal gesproken honderden euro’s kosten kunnen tegen zeer aantrekkelijke kosten geprint worden.

Het personaliseren van bestaande producten

Producten die op grote schaal geproduceerd worden toch voorzien van een personal touch? 3D Printing maakt het mogelijk! Het kan gaan op kostbare producten zoals een boot of auto, maar ook om goedkopere consumentenproducten. Door bestaande producten te personaliseren krijgen klanten voor hen unieke producten waarmee zij zich onderscheiden van de massa.

Een mooi voorbeeld zien?