“Samen onbeperkte mogelijkheden van 3D Printing ontdekken”

We leggen bij 3DWare graag de nadruk op ‘samen’. Omdat veel organisaties voor de eerste keer gaan kennismaken met 3D Printing en er op verschillende manieren van zullen profiteren. Samen betekent dat we graag onze kennis en expertise delen van de 3D printtechnologie die elke dag voor nieuwe verrassingen zorgt.

Een 3D print kan een verkoopbaar eindproduct zijn, maar ook een reserveonderdeel. Een 3D print is een manier om bestaande producten persoonlijker te maken of om iets te ontwerpen wat nog niet eerder voor mogelijk werd gehouden.

Dit zijn vier concrete voorbeelden van 3D Printing uit de praktijk:

  • Een architectenbureau die grotere opdrachten binnenhaalt door professionele 3D geprinte maquettes. Collega’s gaan namelijk beter samenwerken en komen tot veel mooiere ontwerpen.
  • Een kostenbesparing van 93% door het in 3D printen van reserveonderdelen. Er zijn minder reserveonderdelen op voorraad en ze worden tegen een fractie van de oorspronkelijke prijs geprint.
  • Een Product Design afdeling die door 3D Printing jaarlijks vier keer zoveel producten op de markt kan introduceren. Doordat meerdere prototypes geprint kunnen worden wordt betere klantinformatie verkregen voorafgaand aan de marktintroductie.
  • Het persoonlijk maken van in massa geproduceerde producten. Bijvoorbeeld in de automobielindustrie maar het had net zo goed een botenbouwer kunnen zijn.

 

Samen op onderzoek gaan?

3D Printing is één grote ontdekkingsreis, waar we elke keer weer worden verrast door nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Neem hier contact met ons op om te onderzoeken hoe jouw bedrijf kan profiteren van 3D Printing.

concept