Rapid prototyping & productontwikkeling

Voordat een product definitief op de markt komt wordt er meestal eerst een prototype gemaakt. Het prototype wordt beoordeeld door het hogere management, marketing- en verkoopafdelingen, maar vooral ook door geselecteerde klantengroepen. 3D Printing maakt Rapid prototyping mogelijk, waarbij productontwikkelaars al in de ontwerpfase het product visueel kunnen presenteren en in kleine series kunnen produceren.

Wat het business voordeel van 3D Printing is voor Product Designers? Dat ze jaarlijks veel meer echt verkoopbare producten succesvol in de markt zetten. Voor één echt product zijn immers vaak tientallen prototypes nodig. Het proces om dit te doen wordt door 3D Printing enorm versneld. Laat je overtuigen door een aansprekende video.


De voordelen van 3D Printing op een rij:

  • 3D Printing maakt het voor uitvinders, productmanagers of ontwerpers mogelijk om al tijdens het ontwerpproces een realistische uitgave van het ontwerp te bekijken.
  • Rapid prototyping, het sneller ontwikkelen van prototypes, zorgt ervoor dat tests sneller uitgevoerd kunnen worden met een klantenpanel. Hierdoor kunnen op basis van klantwensen doorontwikkelingen in het product plaatsvinden. Met als resultaat producten die door klanten gewenst zijn en gevraagd worden.
  • Prototypes versterken de klantbinding. Op allerlei momenten, denk aan beurzen en evenementen, kunnen klanten feedback geven op de diverse prototypes.
  • Met 3D Printing kunnen complexere vormen en structuren eenvoudig worden samengesteld. Je ontwikkelt producten die je misschien nooit voor mogelijk had gehouden!